Stotteren op school

Scholenpakketten voor kleuter-, lager- en secundair onderwijs

Binnen de sector van het onderwijs en aanverwante instellingen merkten wij een grote belangstelling en behoefte aan informatie.

Hoe herkent men stotteren en stottergedrag bij kinderen van verschillende leeftijden? Wat zijn de symptomen die kunnen wijzen op mogelijke problemen?

Deze scholenpakketten zijn slechts een eerste hulpmiddel voor leerkrachten, begeleiders en zorgpersoneel en bevat algemene tips.

Deze pakketten hebben een dynamisch karakter en zullen regelmatig een update krijgen. Ook zal er worden bekeken of er in een latere fase ook videofragmenten kunnen worden toegevoegd.

Hoewel dit met de grootste zorg is samengesteld, spreekt het echter voor zich dat individuele verschillen en/of onvolledigheden niet uitgesloten zijn.

Eventuele aanvullingen/opmerkingen mogen steeds aan BSV worden doorgestuurd. Wij bieden tevens de mogelijkheid trainingen/workshops te organiseren en staan graag open voor initiatieven en samenwerkingsverbanden hieromtrent.

Indien u meer info wenst, gelieve ons te contacteren via info@belgische-stottervereniging.be of op het telefoonnummer 0475/53 68 61

Scholenpakketten: