foto van Elias

BSV overkoepelt de Nederlandstalige stotterwereld in België (Vlaanderen + Brussel).
Samen met onze Franstalige zustervereniging APB (Association Parole Bégaiement Belgique) vertegenwoordigen wij België op internationaal vlak.
BSV is de officiële vertegenwoordiger voor België in ELSA (European League of Stuttering Associations) en ISA (International Stuttering Association).
In die hoedanigheid onderhoudt BSV de internationale contacten met andere organisaties en blijft zo op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in stotteronderzoek en -therapie.

Als tegenhanger van de Raad van Bestuur, die enkel uit leken mag bestaan, is er de Wetenschappelijke Raad.
Deze mensen behoren tot de top in onderzoek naar stotteren, zowel in België als internationaal.
Zij hebben jarenlange ervaring in stotteronderzoek en/of ze hebben zeer veel klinische ervaring.
Zij staan ons bij met hun wetenschappelijke kennis en klinische ervaring. Zij lezen onze teksten na op wetenschappelijke correctheid.
Om de objectiviteit en de neutraliteit te waarborgen, zit er van elke opleiding logopedie minstens één iemand in de Wetenschappelijke Raad. Zo zijn alle meningen en opleidingen vertegenwoordigd.

Dit zijn onze doelstellingen:
* Objectieve en onafhankelijke informatie verschaffen aan zowel mensen die stotteren als aan de buitenwereld.
* Samenwerking bevorderen tussen professionelen, stotteraars en hun omgeving.
* Bestaande zelfhulpgroepen ondersteunen en nieuwe groepen oprichten onafhankelijk van de gevolgde therapie.
* Recente ontwikkelingen rond stotteren op de voet volgen en die op een verstaanbare manier vertalen via de website.
* Het thema "stotteren" onder het brede publiek brengen en het taboe rond stotteren doorbreken.
* Ervaringen ter beschikking stellen van onder andere opleidingen logopedie, scholen, alle mogelijke geïnteresseerden...
* België vertegenwoordigen bij ELSA (European League of Stuttering Associations) en ISA (International Stuttering Association) en contacten onderhouden met buitenlandse stotterverenigingen.
* Een overkoepelend orgaan worden voor alle bestaande vzw's die met stotteren te maken hebben, voor zover zij onze doelstellingen onderschrijven.
* Een aanspreekpunt van de stotterwereld worden voor de politieke wereld en de besluitvormers (ivm. bijvoorbeeld de terugbetaling enz.).

Wij willen geen therapie geven, vertegenwoordigen, vervangen of uitsluiten.